Arrangement Peter Nijhoff

 

Wandel- en/of fietsarrangement

Het Peter Nijhoffpad is een prachtige wandel- en fietsroute door het Holtingerveld, het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Nationaal Park Dwingelderveld.

Het Peter Nijhoff wandelarrangement is in 2000 ontstaan op initiatief van enkele kleinschalige, comfortabele bed and breakfast accommodaties in Zuidwest Drenthe. Inmiddels is het aantal logiesadressen uitgebreid en wordt er nauw samengewerkt met de Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Stichting Het Drents Landschap.
De Zuurlanderes is één van deze accommodaties. Ons streven is om onze gasten op een verantwoorde manier te laten genieten van de fraaie natuurgebieden in Drenthe. Kleinschaligheid en extensief gebruik van de natuur zijn hierbij het uitgangspunt. Veel gebieden zijn immers erg kwetsbaar.
Het succes van het wandelarrangement leidde in 2005 tot het Peter Nijhoff fietsarrangement.

Wandel- en fietsroute

De wandelroute is ongeveer 62 kilometer lang en volgt het Peter Nijhoffpad in de driehoek Dwingeloo-Ruinen-Diever. De route is onderverdeeld in drie dagtrajecten.

De fietsroute is een afgeleide van de wandelroute en is ongeveer 200 kilometer lang. De fietsroute is onderverdeeld in vier trajecten van ongeveer 50 kilometer, maar ook hier kan naar keuze van afgeweken worden. De fietsroute voert door een veel groter gebied dan de wandelroute. Zo gaat één van de dagtrajecten door het Fochteloërveen, op de grens van Friesland en Drenthe. Een ander traject loopt door het Hijkerveld en het Doldersummerveld. Aan de zuidkant van het Dwingelderveld voert de tocht u naar het schilderachtige dorp Echten.

Beide routes vormen een ‘rondgang,’ zodat u overal langs de route met de tocht kunt starten.

Wat wordt geboden

De wandelaar/fietser overnacht op basis van logies met ontbijt bij één van de aangesloten B&B adressen. De bagage wordt nagebracht en een uitgebreid lunchpakket voor onderweg maakt ook deel uit van het arrangement. Alle accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en bieden een comfortabel en rustiek verblijf waar persoonlijk gastheer/gastvrouwschap hoog in het vaandel staat.
 

Meer informatie

Meer informatie over het Peter Nijhoffpad vindt u op www.peternijhoffpad.nl
Of vraag een folder aan: T.: 0521-351706, of e-mail: info@peternijhoffpad.nl